Deltagarprofil: Beslut

I Job Ready-systemet motsvarar varje beslut för en deltagare ett inlämnat ärende i AF. Dessa beslut är distinkta enheter, var och en tilldelad en genomförandereferens och kopplade till en specifik period. En deltagare kan ha flera genomförandereferenser under samma program, och dessa fungerar som avgörande information för att lokalisera deltagaren i både AF och Job Ready.

A screenshot of a calendar
Description automatically generated

Beslut konfigureras manuellt på deltagarens profil i Job Ready. Inom den nya besluts-modalen finns det fält för:

• Genomförandereferens (obligatoriskt)
  • Startdatum (obligatoriskt)
  • Slutdatum (obligatoriskt)
  • Avbrottsdatum
  • Anledning till avbrott

A screenshot of a computer
Description automatically generated

Beslut är dynamiska och kan genomgå ändringar. De kan förlängas eller avbrytas tidigare av olika anledningar, där en vanlig anledning är placering av deltagaren. Eftersom personnumret innehåller personligt identifierbar information (PII) och används sällan i kommunikation med AF, spelar genomförandereferensen en avgörande roll för att effektivt hantera och lokalisera deltagare i båda systemen.

För att öka användarvänligheten och effektivisera processen för att hitta deltagare har en funktion implementerats i Job Ready. Den här funktionen låter användare filtrera deltagare baserat på deras genomförandereferens direkt från deltagarens profilsida.

Dessutom har en global sökfunktion integrerats för att möjliggöra snabba och effektiva sökningar med genomförandereferenserna. Detta förenklar inte bara navigering och hämtning av deltagarinformation utan bidrar också till en mer användarvänlig och effektiv upplevelse inom Job Ready-plattformen.