Hur du skapar och hanterar åtgärdsplaner/mål i Job Ready

En Åtgärdsplan fungerar som en vägkarta för att hjälpa arbetssökande att hålla fokus på sina mål. Denna guide kommer att ta dig genom stegen för att skapa och hantera Åtgärdsplaner, vilket säkerställer att du och dina arbetssökande förblir i linje med sina mål.

Förstå Åtgärdsplaner och Mål

En Åtgärdsplan består av mål som fastställs i samarbete mellan dig och dina arbetssökande. Dessa mål ger en strukturerad metod för att uppnå önskade resultat. Åtgärdsplanen fungerar som en ständig påminnelse och motivationsfaktor för arbetssökande när de arbetar mot sina mål.

Hur du Lägger Till Mål och Skapar en Åtgärdsplan

Följ dessa steg för att lägga till mål och skapa en Åtgärdsplan:

Sök efter Arbetssökande: Börja med att söka efter den relevanta arbetssökande och navigera till deras inspelningsida.

Tillgång till Åtgärdsplan: På den arbetssökandes inspelningsida, leta efter indexlistan och välj "Åtgärdsplan" (namnet på funktionen kan anpassas efter din organisations behov).

Lägg till ett Mål: I avsnittet Åtgärdsplan, klicka på + -symbolen som är kopplad till Mål.

Ange Målets Slutdatum: Målets slutdatum fylls automatiskt i baserat på vad som är konfigurerat i administrativa inställningar. Om detta datum inte är lämpligt kan det redigeras för varje enskilt mål.

Lägg till en Påminnelse: För att ställa in påminnelser, välj "+" -knappen. Här kan du ange uppgiftens namn, förfallodatum, tilldelad användare (kan vara vem som helst i systemet), om arbetssökanden eller intern användare behöver agera, uppgiftsföljning, taggar och ytterligare kommentarer.

Skapa Åtgärdsplan: Efter att ha angett alla nödvändiga uppgifter, klicka på "Skapa Åtgärdsplan." Den skapade påminnelsen kommer sedan att vara synlig i widgets på den arbetssökandes startsida.

När alla nödvändiga mål och påminnelser har konfigurerats kan statusen på Åtgärdsplanen ändras till "Klar för godkännande."

När statusen för Åtgärdsplanen har ändrats till "Klar för godkännande" visas en knapp och en godkännandelänk kan genereras.

Hantering av Åtgärdsplaner

Åtgärdsplanindexsidan erbjuder alternativ att visa "Alla," "Nuvarande" och "Slutförda" påminnelser om åtgärdsplaner. För varje åtgärdsplan har du följande funktioner:

Markera som Slutförd: Ange när en uppgift har slutförts framgångsrikt.

Redigera: Uppdatera en befintlig åtgärdsplan för att återspegla eventuella ändringar.

När Åtgärdsplanen är slutförd kommer tabellen att vara tom och ett annat övergripande mål kan läggas till.

Skicka Åtgärdsplaner via E-post

För att kommunicera Åtgärdsplanen till arbetssökanden, följ dessa steg:

När godkännandelänken har genererats, öppna avsnittet E-post i arbetssökandens profil.

Ange godkännandelänken i ett e-postmeddelande och skicka sedan länken till arbetssökanden.

När länken har öppnats kommer arbetssökanden att uppmanas att granska och godkänna åtgärdsplanen.

Observera: Åtgärdsplanen kan godkännas i ett vanligt personligt möte genom att öppna länken från arbetssökandens profil medan du träffar arbetssökanden personligen.

Avslutning

Funktionen Åtgärdsplan i Job Ready ger dig och dina arbetssökande möjlighet att hålla ordning, fokus och samstämmighet med målen. Genom att skapa, hantera och kommunicera Åtgärdsplaner kan du effektivt vägleda arbetssökande mot deras mål, främja framsteg och framgång.

Om du stöter på några svårigheter eller behöver ytterligare hjälp, tveka inte att kontakta vårt supportteam för assistans.